Leírás
Eureka Mignon Perfetto (17NX) Kávéőrlő
Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette a másik szegmenst célzó termékekbe is. Általában a gyártóknál inkább egy kategóriára koncentrálnak. Szerencsére egyik vonal termékei sem sínylették meg ezt a két fronton való "támadást". Az Eureka termékeit a folyamatos megújulás és a fogyasztói igényekre való hihetetlenül gyors reagálás jellemzi. Az őrlők átgondoltságát és megbízhatóságát jól jelzi, hogy van, amihez szinte a kezdetek óta nem nyúltak hozzá, vagy az alap modellre építettek új funkciókat.
A Mignon Perfetto az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:
- Síktárcsás, 50 mm-es kés, a konzisztens, homogén őrlemény érdekében.
- Érintőkijelző, melyen állítható az adagolás is.
- Halk működés.
- Alkalmas eszpresszóhoz és alternatív kávékészítési módokhoz is.
- Szimpla és dupla adagok, melyek között az állítás gombnyomásra történik.
- Fokozatmentes őrleményfinomság-állítás.
- 300 grammos babtartály.
- 1350-es fordulatszám.
- 310 W teljesítmény.
- Kompakt dizájn, 5,6 kilógrammos nettó tömeg.
- Direkt, karbaőrlős kialakítás, szűrőtartó kar tartóval.
Ideális otthoni használatra, esetleg kisebb forgalmú kávézói környezetbe, irodákba.
A készülékben található késpár élettartama körülbelül 400-500 kg.
- Ez 10 grammos adaggal számolva 40000 - 50000 szimpla eszpresszónak felel meg (filterkávénál nagyobb lehet az érték). De ez függ a felhasznált kávétól is.
- Fontos, hogy gyári kést vásároljunk a készülékhez. Az utángyártott (ez a gyári "ellentéte" daraboknak közel sem olyan precíz a kidolgozása (sorjás élek többek között) és az élettartamuk is jelentősen rövidebb.
- A számoláson kívül úgy tudhatjuk meg, hogy egy kés elhasználódott, hogy az őrlemény "puhának", pépesnek tűnik. Olyan, mintha a kés már csak malomkő üzemmódban működne. Ezen felül, ha a kávéőrlő kikapcsolt állapotában kiszedjük a késeket, a körmünket az éleket végighúzva megkarcolja a körmünket. De utóbbi metódust inkább bízzuk szakemberre.