Barion Pixel
Azért használunk cookie-kat oldalunkon, hogy javíthassunk az Önnek szánt szolgáltatásokon.
Adatvédelmi tájékoztatónkat itt tudja elolvasni.

Tamperek

Rendezés:

Mit tud a Motta tamper?

A Motta tamper laikusoknak nem sokat mond, pedig a kávékészítés egyik alapvető eszközéről van szó esetében. A szakmát ismerők jól tudják, hogy az őrölt kávé egyenletes tömörítésére szolgáló tamper többféle típusban elérhető, az érdeklődők pedig fém- vagy műanyag markolat közül is választhatnak. A cél tehát nem más, mint az őrölt kávé egyenletes tömörítése, így nincs arra szükség, hogy az ujjaddal söpörd le a felesleget. A tamperálás erőssége az őrlemény finomságát is meghatározhatja. A gyakran a kávéfőző gépekhez mellékelt tartozékkal azonban érdemes óvatosan bánni, ugyanis anyagából, súlyából és kialakításából fakadóan sérülést okozhat a konyhapulton. Nem véletlen, hogy ma már ún. tamper alátét is beszerezhető a profizmus jegyében.

Hogyan használható a Motta tamper?

A Motta tamper alkalmazásakor a szakszerű használatra érdemes odafigyelni. Amikor a tömörítőt nyomva tartjuk, akkor azt egyenes alkarral, a könyök és az alkar között 90 fokos szöget bezárva kell tenni. Ez is egy folyamat, amire rá kell érezni, főszerepben a vállból és a karból jövő nyomás van, tehát nem csuklóval dolgozunk. A többféle formában, méretben, színben és súlyban elérhető Motta tamper kiválasztásakor az egyéni preferenciák és a szokások szintén szerephez jutnak. Az egyenletes tömörítés elérése kulcsfontosságú a jó minőségű kávé elkészítéséhez. Amennyiben otthon is profin készítenéd a gőzölgő feketét és érdeklődsz az eszközök használata iránt, akkor gyakorlattal és némi utána olvasással a terület szakértőjévé válhatsz.