Miért is olyan jó a karos kávégép?
Azért, mert általa a kísérletezőkedv végre teret-helyet kaphat. Érdemes beszerezni hozzá egy kávédarálót, hogy még a főzés megkezdése előtt adott legyen a friss, illatos alapanyag. Aztán jöhet a próbálkozás. Számtalan paraméter igazgatásával befolyásolható a kávé lefőzésének menete. Nem mindegy, hogy mekkora nyomással készül a mennyei kortyolni való, hogy csak egyetlen egy példát említsünk. Sokan úgy vélik, hogy ez az a gép, ami kizárólag baristáknak való, mert ők azok, akik a kezelésében díjnyertesek. Ez az elképzelés azonban téves! Bárki képes megtanulni a metodikáját, később pedig jöhetnek a megérzések, ráérzések, amik igazán különlegessé varázsolhatják a végeredményeket. Ehhez nincs másra szükség, mint némi kíváncsiságra, egy csipet bátorságra, egy kanálnyi elszántságra és persze minőségi darált kávéra, mert azért az alapokról nem célszerű megfeledkezni. Ez egy kaland, kalandozás az ízek birodalmában, ami mindazoknak vonzó ajánlattá válhat, akik szívesen beleugranának a „mély vízbe”.
Sokba kerül a karos kávégép?
Nem, kezdő szinten már negyvenezer Forinttól beszerezhető a kiszemelt modell, míg a középkategóriás modellek 150000 Forintot kóstálnak nagyjából.