Barion Pixel

 

 

Sütiket (cookie-kat) használunk az oldalunk zavartalan működésének biztosításához,

illetve a látogatóink magasabb szintű kiszolgálásához.

 

 

Weboldalunk használata során Ön hozzájárul ahhoz, 

hogy rendszerünk a böngészés során cookie-kat használjon, az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltak szerint.

 

 

 

Aeropress Micro filter csomag 350 db-os

Aeropress
2.390 Ft
Menny.:db
Szerezhető Kávétallérok: 60
Cikkszám: AER-085276000817
Elérhetőség: Jelenleg nincs raktáron
Várható szállítás, ha raktáron van: 2024. október 09.
Szállítási díj akár: 1.290 Ft
Egységár: 6,83 Ft/csomag
(3)
 micro filternek köszönhetően egy tökéletesen zaccmentes csésze kávét kortyolgathatsz, aminek az elkészítése mindössze egy percet vesz igénybe. Az Aerobie Micro Filter csomagban 350 darab filtert találsz.
GYORS SZÁLLÍTÁS
Akár 2 munkanap alatt
SZAKÉRTŐ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 30 693 7353
HŰSÉGPROGRAM
Regisztráljon és spóroljon velünk!
Szín:
 
2.390 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Elkészítési módok


Az AeroPress egy strapabíró műanyag henger. Ennek az aljára kell rácsavarni a szűrőt, amibe egy papírfiltert kell elhelyezni. Ezt követően a ledarált kávét belehelyezzük, majd megfelelő hőmérsékletű vizet beleöntve megkeverjük. A dugattyút behelyezve lenyomjuk azt, így a keltett légnyomás segítségével a forró vizet átpréseljük a papírfilteren, ezzel is javítva a kivonatolás hatékonyságát. Az AeroPress egyaránt ötvözi a kávégépek magasnyomású technológiáját és a filteres (áztatásos) eljárást.

A teljes idő, amíg a víz a kávéval érintkezik nagyjából 30 másodperc (10 másodpercnyi kevergetés, és kb. 20 másodperc a dugattyú lenyomása). A gyártó 80 Celsius fok körüli vízhőmérsékletet ajánl, hogy a kapott eredmény mellőzze a keserű ízeket (ez azonban alapvetően függ a víz hőmérsékletétől is, ami 75 és 95 Celsius fok között változhat a lefőzések során). A kávé elkészítéséhez számtalan receptet alkalmazhatunk. A kávéőrlemény finomsága, a víz hőmérséklete, a víz és a kávé mennyiségének az aránya, az áztatás időtartama mind-mind befolyásolja a kávé ízét. Mindenkit bátorítunk a kísérletezésre!

A finomabb őrlemény, a forróbb víz, a hosszabb áztatás erősebb kávét eredményeznek. Könnyedén készíthetünk presszó erősségű kávét. A durvább őrlés, kevésbé forró víz, vagy rövidebb áztatás enyhíti a kivonatolást, így elkészíthetünk egy kiegyensúlyozott ízű hosszú kávét, mely annak legmarkánsabb ízeit emeli ki. Minden AeroPressel átélt kávézási élmény eltérő, de egyúttal kimagasló minőségű is!

Lássuk például a belga származású barista, Charlene De Buysere, 2012-es AeroPress világbajnoki címet érő kávékészítési módszerét és a verseny után vele készült interjút:

  1. Nedvesítsük át a kávéfiltert!
  2. Helyezzük rá az AeroPress filterre!
  3. Daráljunk durvára körülbelül 18.3 grammnyi kávébabot!
  4. Készítsük el a normál módon (a kávé és a forró víz adagolása után a dugattyút utólag fentről az AeroPressbe helyezve) nem pedig a fordított eljárással (ekkor a dugattyút előbb a csőbe helyezzük, majd fejjel lefelé adagoljuk bele a kávét és a vizet, ezt követően zárjuk csak a filtert tartalmazó szűrőt az AeroPress végére)
  5. Adjunk hozzá 250 gramm, 85oC-os vizet!
  6. Kezdük el lenyomni az AeroPress-t, de ne nyomjuk le teljesen!

Szolgáljuk fel!

Tekintve, hogy ez a világbajnoki címet érő recept csak egy a megannyi AeroPress-szel elkészíthető kávékészítési módszer közül, nincsenek korlátok a kávékészítésben.

2011 AeroPress világbajnokának, a szintén belga Jeff Verellen-nek kissé összetettebb receptje volt a sikerhez:

  1. Tegyük a kávéfiltert az AeroPress szűrőjére, nedvesítsük át forró vízzel, hagyjuk megdagadni, majd igazítsuk bele (lehetőleg feszesen) újra a szűrőbe!
  2. Mérjünk ki 17 gramm (Jeff esetében kenyai) kávét, majd őröljük egy kicsivel durvábbra a papírfilter finomságánál!
  3. Helyezzük bele az AeroPress-be a már megismert normál módon!
  4. Mérjünk ki 270 grammnyi vizet és forraljuk fel 80 Celsius fokra!öntsünk egy kevés vizet a filterre és ezt követően azonnal öntsük az AeroPress-be az őrölt kávét is, hogy az ott lévő víztől átnedvesedhessen.
  5. Közvetlenül ez után öntsük óvatosan a többihez a maradék, körülbelül 40 grammnyi őrölt kávét.
  6. Miután a kávé feloldódott a vízben, kb. 30 másodperc után öntsük a maradék vizet is hozzá és hagyjuk, hogy újra ellepje a kávét.!
  7. Hagyjuk a kávét kiázni további 1 percen keresztül!
  8. A henger tartalmának a felét óvatosan nyomjuk át egy csészébe az AeroPress dugattyújával!
  9. Távolítsuk el a dugattyút, és a csőben maradt, körülbelül 50 grammnyi viztől pedig szabaduljunk meg!

Kávéházak.
Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az AeroPress. Ezt többek között az is alátámasztja, hogy egyre több kávéház, bár és további vendéglátóhely várja a vendégeit AeroPress-szel frissen elkészített csúcsminőségű kávéval..

Paraméterek

Cappuccino készítés szerint Nem alkalmas
Kávégépek felhasználás szerint Háztartási
Kávéfőző típusa Alternatív kávéfőző
Garancia Természetes személyeknek 12 hónap

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2023. 12. 14.
Nagyon jó kávét készít.
|
Igazolt vásárlás
2022. 08. 09.
A termék jó. a kiszolgálás pazar.
|
Igazolt vásárlás
2020. 12. 05.
minden csodas volt