Leírás
A rendszeres tisztítás megóvja a kávégép szelepeit, tisztán tartja a felső szűrőt - zuhanyfejet - és így hozzájárul a tökéletes kávé készítéséhez. A kávékészítéskor és annak befejezésekor a lefújó mágnes szelep irányába történő kávé áramlásakor a 90 C körüli hőmérsékletű allkatrészekre a kávéban található szárazanyag és zsírtartalom lerakódik. Amennyiben nem tisztítják rendszeresen a kávégépet vakszűrővel és tisztító porral, aakor a lerakódás mennyisége folyamatosan növekszik valmint "odaég" a felületre, amelyen keresztűl a friss kávét készítjük, amely valamennyi ízt kiold ebből a már odaégett szennyeződésből és ez okozza a kávé nem kávéra jellemző, hanem egységesen égett ízét, amit ezenkívűl gép íznek is hívhatunk. Ami biztos, a renszeres tisztítás nélkül, nincs finom kávé!
Kávéfőző gépek tisztítása:
Helyezzen egy teáskanálnyit a tisztítószerből a vakszűrőbe. Indítsa be a főzést, majd kb. 10 másodperc után szakítsa meg. Ismételje meg a műveletet 20 másodpercenként, míg a kiürülő víz nem lesz tökéletesen tiszta. Ezután a normál szűrő behelyezésével, bő vízzel öblítse át alaposan a rendszert.
Kávéfőző gépek tartozékainak a tisztítása:
Oldjon fel egy rozsdamentes edényben literenként két teáskanálnyi tisztítószert forró vízben. Védőkesztyűben helyezze a tisztítandó alkatrészeket (szűrők, szűrőtartók, kanalak, csészék, egyéb alkatrészek) az oldatba, különös figyelemmel az esetleges fröcskölés veszélyére és tartsa az oldatban kb. 20 percig. Ezután öblítse le az alkatrészeket bő vízzel.
Paraméterek
Karbantartó anyag típusa | Zsíroldó / tisztító szer |
Kiszerelés - Tisztító szerek | 900g |
Vízkőoldó típusa (tabletta,folyadék) | Por |