Barion Pixel

 

Sütiket (cookie-kat) használunk az oldalunk zavartalan működésének biztosításához,

illetve a látogatóink magasabb szintű kiszolgálásához.

 

Weboldalunk használata során Ön hozzájárul ahhoz, 

hogy rendszerünk a böngészés során cookie-kat használjon, az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltak szerint.

 

 

Mire és miért jó a vízkőoldó?

Kicsit rejtélyesnek tűnhet, főleg első ránézésre, hogy mit keres a vízkőoldó a kávéfőződben? Egyáltalán, hogy jön ide ez az egész és miért annyira lényeges a megléte komoly gépek esetében? Nyomban lerántjuk erről a titokzatos területről a leplet.

A vízkőoldó éveket adhat a kávégépednek

Magyarország vize híres a keménységéről. Ez miért érdemleges infó jelen esetben? Azért, mert ez a gyakorlatban egyet jelent azzal, hogy a hővel és vízzel üzemelő készülékekben pillanatok alatt kicsapódhatnak az ásványi anyagok, amik aztán vízkővé állnak össze. Mégpedig meglepő gyorsasággal és eredményességgel. A szépen egymásra halmozódó réteg előbb szigetelésként funkcionál, majd később el is dugíthatja a rendszert. Mondjuk önmagában az előbbi eshetőség is súlyos gond, lévén az érintett eszköz életének a végéhez is vezethet. Ha ugyanis a szigetelés nem engedi a hőt eltávozni, ami mondjuk egy kávéfőzőnél nyilván komoly fennakadás, akkor a rendszer egyszer csak felforr és vége. Jobb esetben nem robban fel, a rosszabb lehetőségről meg inkább ne is beszéljünk. Kevésbé horrorisztikus, ám annál sűrűbben előforduló helyzet, amikor a kávéfőző hihetetlenül lassúvá válik. Alig bír felfűteni, aztán a kávé is úgy csorog belőle, mintha valami nem engedné a normális kifolyást. Valójában pontosan ez történik, a vízkő elállja az utat a kávé előtt. A fentiekkel épp csak érintettük a témát, de már ennyiből is nyilvánvalóvá válhat, hogy a vízkő elleni védekezés létszükséglet.

A vízkőoldó megnyugtató megoldásként szolgál?

Igen, a rendszeres használata mellett nem kell számolni, tervezni a vízkő által generált problémákkal.

Tartalomhoz tartozó címkék: vízkő vízkőoldó