Azért használunk cookie-kat oldalunkon, hogy javíthassunk az Önnek szánt szolgáltatásokon.
Adatvédelmi tájékoztatónkat itt tudja elolvasni.

Az Aeropress segítségével búcsút inthetsz a zaccos íz rémének

Az Aeropress egyszerű és nagyszerű. Nagyjából ezzel a két jelzővel körül is írható a rendszer, ami Amerikából érkezett és meghódította a világot. Akik rajonganak a barista fogásokért, azért kedvelik. Akik szeretik a pofonegyszerű megoldásokat, azért ragaszkodnak hozzá.

Akik kíváncsiak és örömmel kipróbálják a legújabb kávékészítési trendeket, azért találják jó választásnak. Akik kényelmesek és nem kívánnak túl sok időt áldozni a kávéfőzésre, de azért a jó ízekről nem szívesen mondanak le, azért döntenek mellette. A felsorolást pedig még sokáig folytathatnánk.

Mitől akkora szám az Aeropress?

Két tulajdonsága teszi nagyágyúvá a kávéfőzés világában. Egyrészt magas nyomású rendszerrel dolgozik. Másrészt filteres technológiával hasít. Vagyis az újdonság erejével hat mindaz, amit a csészékbe töltött fekete kínál. A stramm, ellenálló műanyag henger, ami az eszköz lelkét alkotja, bírja a gyűrődést, és bizony a nagy nyomás sem árt meg neki. Azaz a készülék egyszerűsége mellett, roppantul tartós szerkezet. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy a jellemzőinek köszönhetően, az általa remekelt kávé nélkülözi a savas, keserű, zaccos ízjegyeket. Ezek azok az ízkomponensek, amik kotyogós vagy hagyományos főzők esetén majdnem mindig felbukkannak, és bizony sokakat eltántorítanak a kóstolástól.

Mennyi ideig tart az Aeropress kávéfőzés?

Egyetlen egy percig. Hatvan másodperc és kész, ennyi az egész. A megfelelő hőmérsékletű vizet a henger felső része átpréseli a betöltött darált kávén. Az így kinyert cseppek vonzó, illatos, gőzőlgő feketévé állnak össze, zavaró ízhatásoktól mentesen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Aeropress Aeropress kávékészítő